Unieke methode M.U.S.I.C.

Denk jij dat je meer kan dan je nu laat zien?
Voor de afsluiting van de module begeleiding van mijn ECHA studie (European Council for High Ability) maakte ik deze poster geïnspireerd door de trappen van Escher omdat ik jou verschillende perspectieven aan wil reiken en jou vanuit verschillende perspectieven wil bereiken zodat jij tot persoonlijke ontwikkeling komt. Jouw prestaties, jouw ontwikkeling wordt aangestuurd door je mindset en je motivatie. Om tot presteren, tot ontwikkelen te komen heb je een passende uitdaging nodig, een uitdaging die je niet zelfstandig kan volbrengen, maar waarvoor je net wat hulp nodig hebt (Zone van Naaste Ontwikkeling).
Bij het aangaan van die passende uitdaging ontwikkel je een strategie wat je inzicht oplevert in je denken, overtuigingen en handelen. Deze strategie kan je ook toepassen in je dagelijkse- en de schoolsituatie. Door te communiceren, te delen met de ander wat jij nodig hebt, wat jou tegenhoudt, door te luisteren naar de ander en je kleine stappen, prestaties te vieren ontwikkel jij je tot de persoon die je zijn wilt.

Wil jij weten of deze methode ook wat voor jou is?

Maak een vrijblijvende afspraak door te bellen naar 06-22712648 om samen naar jouw mogelijkheden te kijken.


Overtuigingen ontdekken, hoe jij denkt over intelligentie, kwaliteiten en vaardigheden, maar ook over je omgeving, mogelijkheden en motivatie. Welke invloed dit heeft op je gedrag, houding en prestaties en wat kan oorzaak zijn van faalangst, perfectionisme en onderpresteren. Ontdekken wat jouw kwaliteiten, jouw sterke punten zijn, waar jij enthousiast van wordt en wat voor jou als zinvol ervaren wordt.


Bepalen van grenzen en realistische doelen, zone van naaste ontwikkeling, cognitief, fysiek, emotioneel of relationeel. (Hernieuwde) kennismaking met doorzetten, frustratie, gevoelens, eerlijkheid en inzet, de eerste (confronterende) stappen om het proces van faalangst, perfectionisme of onderpresteren om te keren.Ontdekken welke strategie jij inzet om je doelen (niet)  te halen. Hoe je omgaat met plannen, leerstrategieën, creatief-, kritisch- en logisch denken maar ook coping strategieën hoe om te gaan met stress, moeilijke situaties, met je emoties, gevoelens en ja, met je omgeving.


Toepassen van de geleerde strategieën en vaardigheden in de thuis- en de schoolsituatie. Doordat je veel ontdekt, leest, hoort, inplant en voorneemt en vervolgens ook DOET kom je weer in beweging, tot groei en ontwikkelingDoor herdefiniëring van succes als het houden aan je plan, vieren van tussendoelen of zelfs dat je de eerste stap(pen) hebt gezet kan jij je succes vierenGeen feest maar een klein eigen moment. Op zoek naar intrinsieke (interne, eigen) beloningen en de kunst van het ontvangen van complimenten.

 

Wil jij weten of deze methode ook wat voor jou is?

Maak een vrijblijvende afspraak door te bellen naar 06-22712648 zodat je echt kan laten zien wat je kan.