Pianoles voor volwassenen, eindelijk tijd voor jezelf!

 

Volwassenen hebben vaak een andere drijfveer dan kinderen. Veel gehoorde redenen zijn:

 

 

  • ‘Ik heb altijd al piano willen spelen en nu ga ik dat eindelijk doen.’
  • ‘Naast mijn drukke leven met werk en kinderen even een moment voor mezelf’
  • ‘Altijd heb ik voor anderen geleefd, nu is het tijd voor mezelf’
  • ‘Vroeger als kind moest ik naar pianoles, nu wil ik het zelf.’

Dus volwassenen die quality time beleven door muziek te maken. Heerlijk!

Naast muzieknotatie, ritme, techniek en de juiste noten op het juiste moment is de uitvoering en interpretatie van een stuk natuurlijk heel belangrijk. Om er achter te komen wat jij wilt zeggen met een muziekstuk moet je er achter komen wie jij bent als persoon. Je moet in staat zijn om fouten te durven maken, je leren ontspannen. Je wordt je bewust van spieren en processen waarvan je het bestaan niet wist.

Pianospelen dat is topsport, een pure brain workout!

Natuurlijk wordt er wel gebruik gemaakt van methodes zoals Hal Leonard en Alfred’s voor volwassenen en Piano Adventures, maar we spelen ook uit de liederenbundel Op toonhoogte op basis van een uitgeschreven melodie en akkoordsymbolen. En verder van klassieke muziek en filmmuziek tot Amsterdamse meezingers.

Om effectief te kunnen oefenen en een vast moment in te roosteren hebben we het ook over het stellen en bereiken van doelen, karakter, toewijding en persoonlijke verbetering. Bovendien, moedig ik jou graag aan om al jouw talenten te ontwikkelen, zodat je je breed kan ontwikkelen.

Door te houden van muziek, het te waarderen en dan ook nog te kunnen spelen, daar heb je plezier van voor de rest van je leven – een talent dat jouw leven en het leven van anderen verrijkt.

Je leven is jouw muzikale symfonie. Maak het tot een meesterwerk!