Artiest Hieke Meppelink

“Achter de
werkelijkheid

Ligt een
andere dimensie
verborgen.

Als ik daar een
glimp van mag
opvangen,

Dan ben ik gelukkig”.

Hieke

 

Naar de site

Muziek is een belangrijk thema in mijn werk. Handen fascineren mij eveneens; hoe ze musiceren, aanraken, liefhebben, communiceren….

Ik ben zowel musicus als beeldhouwster. Door mijn ervaring als zangers vormen de klassieke liedkunst en poëzie een belangrijke inspiratiebron in mijn beeldhouwkunst. Meestal werk ik vanuit een idee, een concept dat vaak gevoed wordt is door de klassieke vocale muziek. Al zingend zie ik soms beelden voor me, krijg ik inspiratie, word ik aangeraakt.

Boetseren is voor mij als zingen in klei, datgene in materie zichtbaar proberen te maken dat in eerste instantie onzichtbaar lijkt. In dit scheppingsproces is transformatie het sleutelwoord. In de zangkunst is dat het omvormen van een gevoel tot een vluchtige klank en in wezen ervaar ik beeldhouwen als een soortgelijk proces, ditmaal echter in een vaste, blijvende materie: oermaterialen als klei en brons

 

december 2017