Over mij

Coaching hoogbegaafdheid door Karin van Toor. Ik ben gemotiveerd, krachtig en een echte doorzetter. Inmiddels weet ik wat ik wil, ik stel vragen, onderzoek en laat mij niet in de hoek zetten. Verder heb ik een open en lerende houding, maar dat is zeker niet altijd zo geweest.

Wilde meer, maar kreeg niets

Door mijn astma zat ik op buitengewoon bijzonder onderwijs, waar eigenlijk het lesaanbod miniem was. Op mijn 9e jaar ging ik een jaar uit huis waar ik in Hilversum naar een reguliere school ging, waar ik ervaarde dat het ook anders kon. Weer terug op buitengewoon onderwijs, vroeg ik wel naar ander werk maar kreeg het niet. Er werd mij gezegd dat dat er niet was. In mijn herinnering heb ik in groep 7 en 8 gekopieerd en boeken gekaft. Ik had het maar geaccepteerd, ik was gewoon een beetje vreemd, hoorde er duidelijk niet bij en recalcitrant dat was ik niet meer, want dat was mij wel afgeleerd.

De weg van de minste weerstand

Ik wilde medicijnen gaan studeren, want dat was de wereld waarmee ik bekend was. Tot ik op 13-jarige leeftijd kennis maakte met de piano, dit wel lekker ging en ik besloot naar het conservatorium te gaan. Van VWO 5 ging ik naar HAVO 5 op advies van mijn huidige echtgenoot want ‘waarom zou je moeilijk doen als HAVO ook goed is’.  Ik ging de uitdaging dus uit de weg en koos de weg van de minste weerstand. Op mijn 18e ging ik uit huis, wonen bij mijn huidige echtgenoot en naar het conservatorium. Voor mij was er geen coaching hoogbegaafdheid.


Het contact met mijzelf was ik verloren

Eigenlijk achteraf gezien, liep ik mee in de tred, werd ik geleefd en was het contact met mijzelf verloren tot ik een assertiviteitscursus volgde, zelf besluiten ging nemen en meer energie en gevoelens kreeg. Deze bagage nam ik mee in mijn lespraktijk piano waar steeds vaker (vermoedelijk) hoogbegaafde leerlingen komen voor meer uitdaging, leren leren en toename van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.


Het was als of ik wakker werd uit een winterslaap

Ik besloot me te specialiseren in hoogbegaafdheid en volgde een opleiding bij Novilo, waar ik erachter kwam dat er meer mensen waren zoals ik, met veel energie, enthousiasme en gedrevenheid. Meestal hield ik mij in, maar hier kon ik mijzelf zijn, mijzelf ontwikkelen. Het was alsof ik wakker werd uit een winterslaap. Wat een geweldige ervaring.
Daar er weinig onderzoek was gedaan naar muziekonderwijs en hoogbegaafdheid wilde ik onderzoek doen, dus deed ik de ECHA-opleiding aan de Radboud Universiteit. Hier kwam ik mijzelf tegen. Ik had geen idee hoe ik moest leren, dat ik mij moest inspannen, echt moeite moest doen en nadenken om het voor elkaar te krijgen.

Leergierig, enthousiast en gedreven

In het begin was het lastig, maar wanneer ik dan weer een stap verder was voelde het echt super. Het doen van onderzoek vond ik geweldig en ik bestelde het ene na het andere boek, ik werd leergierig, enthousiast en nog gedrevener en dit voelde geweldig. Zo goed dat ik dit gevoel, deze ervaring graag door wil geven aan anderen, door wil geven aan jouw kind.
Nu ik zelf geleerd heb hoe door te zetten, moeite te doen, geleerd heb hoe te leren en de uitdaging aan te gaan zodat ik me kon ontwikkelen, wil ik dit doorgeven aan anderen, zodat ook jouw kind zich gezien, erkend en gesteund voelt. Doorgeven aan jouw kind zodat ook jouw kind tot leren komt, zichzelf kan en mag zijn en tot volle ontwikkeling kan komen. Dit doe ik door coaching hoogbegaafdheid.

Wanneer je mij zou kennen

Wanneer je mij zou kennen dat weet je dat ik een beetje chaotisch ben, zeer gedreven en leergierig. Dan weet je ook dat ik een groot doorzettingsvermogen heb, wat zeker hard nodig is in de bergen waar ik graag wandel en klim of wanneer ik tafeltennis. Een goed glas wijn, met zo’n eikenhouten smaak, daar kan ik echt van genieten. Zeker in de vakanties of samen met mijn jongens wanneer we eens met zijn vieren (of zessen) uit eten gaan.Verder kom ik echt tot rust wanneer ik bezig ben met quilten, kalligraferen een goed boek, tuinieren of schilderen.

 

Wil jij graag met mij aan de slag?

 

Ja, dat wil ik!