Uitdaging door pianospelen voor peuters?

april 7, 2020 4:09 pm | Gepubliceerd door | Reageer op dit bericht

Uitdaging door pianospelen – De pianomethode Prep Course van Alfred’s, My First Piano Adventures van Faber zijn zeker geschikt voor kleuters, maar voor peuters adviseer ik Music for Little Mozarts.


Het kan best lastig zijn voor je kleuter en je peuter in deze tijd. Wat werkt is het vinden van een ritme in de dag door vaste momenten in te plannen, lekker naar buiten te gaan. Maar zeker ook door uitdaging te bieden door knutselwerkjes, leren lezen, rekenen en schrijven. Wanneer je  een piano of keyboard hebt staan kan je peuter of kleuter prima uitdaging krijgen door pianospelen.

 

Welke methode gebruik je voor het pianospelen als uitdaging voor jouw peuter?

Hiervoor zijn vele mogelijkheden.

  • De Kodály-methode als uitdaging voor jouw peuter
    Ontstaan in Hongarije en heeft als basis het kinderlied waarnaar geluisterd wordt, erop wordt bewogen en natuurlijk gezongen. Dit liedmateriaal wordt pas op als uitdaging op de piano gespeeld wanneer het kind het muzikale materiaal dus al volledig beheerst
    Ritmes worden op een vereenvoudigde manier aangeboden en aangeleerd door ritmische bewegingen, zoals wandelen, lopen, marcheren en klappen. Pas wanneer je het ritme beheerst volgt de notatie. Ook de toonhoogte wordt aangeboden door beweging

 

  • DePrepCourse van Alfred’s
    Prep Course | Pianoschool and MoreDit is een voorloper voor de methode van Alfred’s. Hier wordt spelenderwijs de theorie aangeboden. Er is een lesboek en een activiteitenboek waarin ook gehoortraining wordt aangeboden.

 

 

 

  • Natuurlijk  kan je uitdaging door pianospelen bieden aan je peuter door kinderliedjes. Dat kan door grafische notatie of op het gehoor,  auditief

Drie kleine kleutertjes | Pianoschool and More

 

  • My First Piano Adventures, uitdaging door pianospelen

Deze methode bestaat uit 3 delen met een lesboek en een werkboek. Voor peuters misschien minder geschikt, maar zeker erg leuk voor kleuters door het gevarieerde aanbod, de lay out en de muziekkeuze.

Uitdaging door pianospelenUitdaging door pianospelen

Music for little Mozarts als uitdaging voor je peuter

Voor peuters kan ik zeker ‘Music for Little Mozarts’ aanraden.
Jouw peuter beleeft aan de hand van Beethoven Beer en Mozart Muis allerlei avonturen  zoals mee naar de grote school, het geven van een concert en daMusic for Little Mozarts | Pianoschool and Moren op reis met de trein naar de grote stad. Deze avonturen worden verteld voor en tijdens een muziekstuk en zo wordt er spelenderwijs geleerd. Ook werken we CD’s en met werkbladen en maken we tekeningen die de behandelde theorie zoals het ritme, de noten en de notennamen ondersteunen.

Met deze methode heb ik jaren heb ik  gewerkt met groepen peuters en kleuters waarbij ze ook hun eigen voorstelling hadden. Het is in het Engels maar dat is geen enkel probleem wanneer je zelf het maar kan lezen. Sommige teksten zijn leuk om te vertalen of je eigen tekst op te zetten. Het onderscheidende van dit boek is de verhaallijn die erin zit.

 

Het is een uitgebreide methode om de uitdaging aan te gaan door pianospelen.

Deze methode heeft een ontdekkingsboek, lesboek, werkboek en recitalboek.

Superleuk dus om juist in deze tijd mee te beginnen met pianospelen


Hierboven zie je een video gericht aan je peuter en hieronder een aantal afbeeldingen die je kan downloaden door erop te klikken.
Uitdaging door pianospelen

Pfoe wat een keuzemogelijkheden om jouw kind uitdaging te bieden zou je kunnen denken. Zelf mix ik als pianodocente altijd de verschillende methodes met elkaar na een basismethode gekozen te hebben.
Het allerbelangrijkste is dat je kind het naar zijn zin heeft, het fijn vindt om te doen en er moeite voor wil doen, door wil zetten om een stukje onder de knie te krijgen.

Wil je meer informatie of een online proefles?

 

Ja , dat wil ik

Tags : , , , , ,

Gecategoriseerd in:, , , ,

Dit bericht is geschreven door KarinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *