River flows in you, wil jij dat ook graag spelen?

maart 1, 2015 10:55 am | Gepubliceerd door | 6 Commentaren

 

 

River flows in you, wil jij dat ook graag spelen? Er zijn van die favoriete stukken die iedereen wel wil spelen als je al wat meer kan op de piano.

River flows in you, für Elise, eerste deel van de Mondscheinsonate, Monday, Comptine d’une autre été en Nuvole Bianche. Stukken van Einaudi, Beethoven en Yiruma zijn op dit moment echt favoriet bij mijn leerlingen.

Deze stukken waren dan ook allemaal vertegenwoordigd op het laatste leerlingenconcert waar een kleine honderd mensen werkelijk genoten hebben. Genoten van pianospel en harpspel.

Harpworkshop

Nee, ik geef geen harples, dat doet Ghislaine Voorrecht waar een aantal leerlingen van  Pianoschool Van Toor vlak voor de vakantie nog een workshop van kregen. Wauw, wat hebben wij veel geleerd! Al die klemmetjes die je voortdurend om moet zetten wanneer je een verhoogde of verlaagde toon wilt. Dan is piano toch wel makkelijk met zijn zwarte toetsen. Met heel veel creativiteit en fantasie speelden alle deelnemers mee met een bijzonder spannend verhaal.

 

Terug naar River flows in you wat veel pianisten graag willen spelen. Hiervan heb ik een analyse gemaakt, de basistheorie en – techniek uitgewerkt en dit alles gecombineerd in één document. En jij als lezer van mijn blog krijgt deze geheel GRATIS!

Themales River flows (klik hier) en hier is de bladmuziek.

Is dat niet geweldig?

Uiteraard ben ik wel bijzonder benieuwd naar jouw feedback hierop, zodat de volgende themales nog beter wordt.

En over welk stuk wil jij dan ik een themales maak?  Comptine d’une autre été of Nuvole Bianche?

Of iets heel anders?

Laat het mij en alle andere lezers weten door hier onder te REAGEREN

Op jouw succes!

Tags : , , , ,

Gecategoriseerd in:, , ,

Dit bericht is geschreven door Karin6 reacties


 • Hoi Karin,
  Ik ben zeker geïnteresseerd in de stukken die je noemt. Ik heb na heeeeel lang oefenen River flows in you onder de knie. En ik zou erg graag Comptine d’une autre willen leren spelen. Ben er al een keer aan begonnen, maar krijg ongelooflijke kramp in mijn linkerhand. dus maar los gelaten. Klopt het dat dit meisje het simpeler speelt met de linkerhand?
  En nog een hele andere vraag…wat is je doel met je blogs etc?
  groet, Jelly


  • Hartelijk dank voor je reactie Jelly. Heb je ook de lesbrief gedownload van River flows? Daar staat ook een tip in tegen spanning of kramp in je hand.
   Echt goed gehoord dat Nienke dit stuk simpeler speelt. Wanneer je een stuk dolgraag wil spelen en je hand is er gewoon nog te klein voor dan vind ik dat je best wat noten weg mag laten.
   Dat is wat zij hier heeft gedaan, waardoor ze het stuk toch kon spelen.
   Mijn doel van mijn blog is enerzijds een breder bereik zodat meer mensen kunnen genieten van de veelzijdigheid van het pianospelen, naamsbekendheid en een meerwaarde naast de pianolessen voor mijn huidige leerlingen.


   • Hoi Karin, Ik ga het met mijn pianoleraar bespreken. Mijn handen zijn niet te klein (maar wellicht te stijf…?) Ik ben 53 en speel nu een jaar of 4 denk ik. Ik vind stukken zoals je die hier noemt heerlijk om te spelen. Bijna meditatief.
    Ik ga me inschrijven en zal zorgen dat ik je berichten deel via Facebook! Ik heb het in ieder geval al doorgestuurd naar mijn pianoleraar!
    groet, Jelly


    • Hartelijk dank Jelly voor je enthousiaste reactie.
     Echt geweldig dat jij je in hebt geschreven, mijn berichten deelt via Facebook en dit hebt doorgestuurd naar je pianoleraar.
     Als jij nog vragen hebt laat het dan gerust weten.

     Met een hartelijke, muzikale groet,
     Karin


 • Beste Karin ik heb comptine dun autre ete eerst met vallende toetsen geprobeerd en dan in blad muziek te zetten maar het lukte niet wild u meschien dat maandag met mij leren


  • Hartelijk dank voor je reactie Kim, echt leuk.
   Is prima! Dan gaan wij daar samen morgen eens naar kijken.

   Met een hartelijke, muzikale groet,
   Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *