Zomervakantie, heerlijk genieten van muziek!

juli 21, 2013 5:44 pm | Gepubliceerd door | Reageer op dit bericht

piano-zomerHeerlijk genieten, bijtanken en je accu opladen!

Maar ga je nu een maand helemaal niet spelen of ga je juist heerlijk veel spelen nu je veel tijd hebt?

Nou, zeg eens eerlijk…!…?..

 

In mijn studententijd had ik een docent, J. de Tiège, die vond, nee eiste dat je zeker door moest gaan en gaf dus voor de zomervakantie een gigantische hoeveelheid werk op zodat je niet op vakantie kón gaan. Dat vond ik op dat moment zo oneerlijk. Heb je eindelijk vakantie moet je nog keihard aan de slag. Bálen!

Zelf had ik hier een leuke oplossing voor bedacht. Voor ik op vakantie ging studeerde ik alles zo in dat ik me kon voorstellen hoe het klonk. Op vakantie nam ik een zogenaamd ‘stom klavier’ mee, een toetsenbord met mechaniek, maar zonder snaren. Echt een leuk gezicht wanneer ik voor de tent zat te spelen en je niks hoorde. Dat was vast niet zoals J. de Tiège het bedoeld had, maar zo had ik het toch leuk opgelost.

Een leuke bijkomstigheid was dat een inwoner dat zag en mij vroeg of ik zondag de dienst wilde begeleiden op het orgel. Natuurlijk wilde ik dat.

Wat een ervaring!

Nu zit ik zelf in de positie van de pianojuf en natuurlijk is het aan de ene kant fantastisch wanneer leerlingen lekker veel pianospelen in de vakantie en hard oefenen, maar een berg werk opgeven dat heb ik dus zeker niet gedaan. Er waren een aantal leerlingen die vroegen naar meer werk voor in de vakantie en zij hebben wat extra geweldige stukken meegekregen.

Ik heb 5 hele leuke muzikale vakantietips voor jou:
 • Spelen van jouw favoriete stukken
 • Samen spelen met je vriend(in)
 • Naar een concert of festival ga
 • Luisteren naar allerlei verschillende muziek
 • Uitzoeken wat jouw favoriete stukken zijn die jij wilt leren spelen.

Misschien hoor je jouw favoriete stuk wel in onderstaande video.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=ZLhbz7z5he0′]

Weet jij nog meer muzikale vakantietips?

 

 

Kun je geen genoeg krijgen van piano spelen, spelen en spelen…?

Hier de tips om knallend vooruit te gaan en die zelfs meneer de Tiège blij zou maken:

 • Speel zoveel mogelijk op een vast tijdstip, want dan raakt je lichaam er op ingesteld
 • Doe eerst lekker een warming up, wat draaien en zwaaien.
 • Maak voor jezelf een schema om de verschillende stukken in onderdelen te verdelen
 • Zoals ik de vorige keer al schreef, begin met een stuk wat je graag en goed kan spelen.
 • Speel dan de bijhorende toonladder, het akkoord en de cadens van het stuk wat je wilt gaan spelen ..en dan ben je klaar voor het echte werk.
 • Probeer in plaats van aan het begin ook eens in het midden of bijna aan het eind te beginnen.
 • Bedenk wat je met dit stuk wil zeggen, verzin er eens een verhaal of een beeld bij.
 • En als je klaar bent met oefenen vier dan je succes, want elk groot succes wordt geboekt door ..kleine successen.

Dit is alweer de laatste blog van dit schooljaar en ik en natuurlijk ook alle lezers ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw vakantietips, je voornemens en welke favoriete stukken jij het nieuwe jaar wilt leren.

Dus laat het even weten door te reageren en een berichtje te plaatsen.

– Wat is jouw favoriete stuk dat je volgend jaar wil leren spelen?

– Weet jij misschien nog meer activiteiten die je kan doen of wil je met ons delen wat je al meegemaakt hebt?

Wil jij het met ons delen? Laat dan even een berichtje achter via Reageren

 

Dan wens ik jullie een fantastische zomer toe met geweldige ervaringen.

 

Gecategoriseerd in:, ,

Dit bericht is geschreven door KarinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *