Pizza bij de piano??

juni 1, 2013 12:32 pm | Gepubliceerd door | Reageer op dit bericht

pizza-picture2Een Pizza Piano Plan om de laatste weken een boost te geven aan mijn pianostudie?                                                                         Wat heeft een pizza daar nu mee te maken en hoe geeft dat mij nu een boost?

 

Om alle leerlingen nog eens extra te stimuleren hebben ze deze week ‘het Pizza Party Plan’ o

 

ntvangen. Hierop geven ze aan wanneer ze geoefend hebben. 40 keer oefenen is een volle kaart.

Wanneer je elke dag oefent, ook al is het maar even, dan ga je veel sneller vooruit als wanneer je 3 keer per week drie kwartier oefent.

En wanneer het gelukt is, dat gaat natuurlijk bij iedereen lukken, dan krijg je een uitnodiging voor de pizza party van 13 juli.

Ken je dat, je neemt je nu echt voor, om elke dag even ten minste 10 minuten lekker piano te spelen?

 

Vol goede moed begin je en dag 1, 2 en 3 gaan echt heel lekker.

Maar op dag 4 ben je moe, dag 5 heb je geen tijd, dag 6 loopt de training uit, op dag 7 viert je moeder haar verjaardag en dan vlak voor je pianoles neem je alles nog even door. Jammer het gaat niet helemaal zoals je gepland had, maar volgende week…

Lastig soms hè, dat inplannen van het oefenen?

 DAAR GA IK JE NU BIJ HELPEN!

 

40 dagen achtereen oefen jij en vink je dat aan op het Pizza Party Plan. Dan verwen ik je op 12 juli met een gratis pizza party.

Klik hier, voor alles wat je wilt weten over dit feestje.

Maar waarom nou elke dag oefenen en wat doe je dan en hoe oefen je eigenlijk het best?

Élke dag oefenen, is dat niet wat veel?

kleuterfietsAls kleuter wilde je waarschijnlijk heel graag leren fietsen, eerst deed je dat met zijwieltjes en later met zonder zijwieltjes. (zoals kleuters dat altijd zo aandoenlijk zeggen)

Geweldig wat een prestatie!

Eerst renden je ouders nog hard mee, maar later na veel oefenen kon je het helemaal zelf.

Dit fietsen heeft te maken met je motoriek, zeg maar je bewegingsapparaat. En om iets aan te leren is het belangrijk om dit keer op keer te doen, elke dag weer.

Zo krijg je het onder de knie. Zo is het eigenlijk met pianospelen ook. Om je vingers de juiste toetsen op het juiste moment te laten indrukken en dan ook nog precies zo als jij het graag wilt is oefening nodig. Keer op keer en elke dag weer.

Dan kan je een geweldige prestatie neerzetten, omdat je dan het stuk geleerd hebt, wat je zo graag wilt leren.

 

Dat oefenen dat kan je het beste op een vaste tijd doen. ’s Morgens vroeg of tussen de middag of voor het avondeten als het eten gekookt wordt, na het eten wanneer de afwas gedaan wordt of desnoods vlak voor je naar bed gaat. Door een vast moment raak je erop ingesteld, staat je brein als het ware erop afgesteld en leer je het snelst.

Wanneer je het oefenschema erbij pakt, dan ben je helemaal lekker bezig en krijg je natuurlijk de beste resultaten.

 

Dat brengt mij gelijk op de volgende vraag ‘wat doe je dan?’

Wanneer je gaat sporten dan doe je altijd eerst een warming up. En ik heb het al vaker gezegd;

 

pianospelen, dat is net topsport.

 

Dus voor je met pianospelen begint eerst wat met je schouders draaien, ze omhoog en omlaag doen, draaien of zwaaien met je armen en schudden met je polsen. Zo, dan ben je er helemaal klaar voor.

Begin dan met een stukje wat je graag speelt en wat al lekker gaat. Om er even in te komen.

Dan kan je de toonladder en het akkoord van de dag spelen en ben je er helemaal klaar voor om aan een nieuw stuk te beginnen.

 

Natuurlijk speel je dat niet in één keer, maar verdeel het in zinnen, doe de handen eens apart, speel sommige stukjes eens een octaaf hoger of lager. Speel echt met het muzikale materiaal. Speel een stukje eens héél langzaam en dan weer sneller.

Zo leer je een stuk echt goed kennen. Er zijn nog veel meer manieren om te oefenen, waar ik volgende keer dieper op inga.

 

Wanneer je pas begonnen bent, lukt het misschien nog niet allemaal. Geeft niks want ook ‘het studeren’ moet je leren. Het kost echt tijd voordat je het allemaal voor elkaar hebt. Wennen aan een vast tijdstip, accepteren dat het niet allemaal meteen lukt, steeds weer de draad oppakken, jezelf moed inspreken, jezelf complimenten voor de behaalde resultaten geven.

 

Geniet van je vorderingen, hoe klein ook, wees blij met wat je al bereikt hebt.

 

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=h6A-JYbu1Os’]

 

Hard oefenen dat doe je natuurlijk om uiteindelijk stukken te gaan spelen die je fantastisch vindt. Het geeft je ook de vrijheid om steeds meer te genieten van de piano. Welke stukken staan op jouw verlanglijstje om nog eens te gaan spelen? Wil jij dit delen om ook anderen te inspireren? Doe dit dan door bovenaan te klikken op reageer.

 

Welke tips gebruik jij om te zorgen dat je regelmatig even oefent? Werkt een vaste tijd voor jou of pak je het anders aan of heb je geweldige studietips? Deel dit onder de knop reageer, (boven aan deze tekst) zodat anderen dat ook eens uit kunnen proberen.

 

Tags : , , , , ,

Gecategoriseerd in:, , , ,

Dit bericht is geschreven door KarinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *