Meervoudige intelligenties

april 21, 2012 11:24 am | Gepubliceerd door | 3 Commentaren

Meervoudige intelligenties maken gebruik van verschillende manieren van leren.

‘Hoe intelligent ben jij’?’ Dat vraag je dan niet meer.  Je vraagt ‘hoe ben jij intelligent?’  Want volgens de Meervoudige Intelligenties is iedereen intelligent, maar op een andere manier.

Wil jij wel eens weten hoe jij intelligent bent? Doe dan een testje op http://www.migent.be/mi_testen

Wellicht herken jij je wel voor een groot stuk, of misschien zelfs helemaal, in één van deze beschrijvingen. Maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld enkel muziek knap of woord knap bent.  Het wil gewoon zeggen dat je voor deze intelligentie hoger scoort dan voor de rest.

 

8 meervoudige intelligenties

Ook jij kunt op 8 manieren je intelligentie inzetten; Taalknap, Getalknap, Beeldknap, Lichaamknap, Muziekknap, Mensenknap, Zelfknap en Natuurknap.

Het gaat erom dat je datgene wat je graag doet combineert met datgene wat je graag zou willen verbeteren. Al eens geprobeerd om de herkenningspunten langs een route in een rijmpje te gieten, zodat je ze beter onthoudt?  Of om je omgeving waar je op vakantie bent geweest eerst helemaal in je hoofd voor te stellen voor je een verslagje in je dagboek schrijft? Het kan dat je zo na verloop van tijd een beter inzicht krijgt in zaken waarvan je niet vermoedde dat je ze ooit onder de knie zou krijgen.                                

Howard Gardner is dan ook overtuigd van de flexibilitieit van intelligentie. Intelligentie is in zekere mate wisselend en kan nog groeien ook in de tijd. Zo houdt een toename van woord knap niet in dat je muziek knap afneemt.   Slim zijn is niet zomaar meetbaar! En is dus niet langer afhankelijk van het cijfer dat je na het afleggen van enkele testjes krijgt opgeplakt. Iedereen heeft mogelijkheden die kunnen worden verkend en uitgebreid. En daardoor is iedereen op zijn eigen manier intelligent

Dus is het mogelijk om bijvoorbeeld jouw muziekknap te gebruiken om nog getalknapper te worden. Lijkt jou dat niet geweldig??

In het vervolg kan je lezen dat Het is ongelofelijk belangrijk dat alle intelligenties worden ontwikkeld en niet hoofdzakelijk de verbale- en wiskundige intelligentie. Bovendien lees je hier ook hoe je muziekknap kan combineren met andere intelligenties.

Wil jij hier meer over weten?

Ja dat wil ik

 

 

 

Tags : , , ,

Gecategoriseerd in:, ,

Dit bericht is geschreven door Karin3 reacties


 • Nou Karin,

  Er is dus nog hoop…;-)

  Ik heb de mi_test ingevuld, maar er wordt verder niet veel met de uitslag gedaan, alleen grafisch weergegeven. Het zou leuk zijn als je daar nog wat meer over kan lezen.


  • Hoi Enrico,
   Tuurlijk is er hoop. Zoals je leest schuilt er in iedereen een genie.
   Uiteraard ben ik zeer benieuwd waar jij nu het knapst in bent.
   In de volgende blog ga’k natuurlijk in op deze test en hoe jij gebruik kan maken van datgene waar jij het best in bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *